Kinderwens

Nog niet zwanger, maar wel een kinderwens?
Overweeg je om zwanger te worden of heb je dit al besloten? Dan is het goed om even stil te staan bij je lichamelijke en emotionele conditie, je leefgewoonten en eventuele risicofactoren. Al vanaf het vroegste begin van je zwangerschap vinden er namelijk belangrijke ontwikkelingen plaats in het zich ontwikkelende embryo en in de baarmoeder. Een gezonde leefstijl met goede voeding komt deze ontwikkelingen ten goede.

Er is een relatie tussen psychische problemen (in het verleden) en het omgaan met zwanger worden, zwanger zijn en de periode erna. Ook kunnen relationele – of persoonlijke situaties invloed hebben op zwanger (willen) worden.

Gestopt met anticonceptie?
Heb je een kinderwens en ben je gestopt met anticonceptie, dan is het raadzaam om te starten met het slikken van foliumzuur (0,4 mg = 1 tablet per dag). Dit is zonder recept te koop bij de drogist of apotheek. Foliumzuur zorgt ervoor dat je ongeboren kind zich goed kan ontwikkelen en verkleint de kans dat je kind wordt geboren met een ernstige aandoening, zoals een ‘open ruggetje’. Blijf foliumzuur slikken tijdens de eerste twee maanden van je zwangerschap.

Het kinderwensspreekuur
Op het verloskundig kinderwensspreekuur kun je terecht voor een individueel preconceptioneel advies, waardoor je goed geïnformeerd aan een zwangerschap kunt beginnen. Lees hier verder

 

Een afspraak maken voor het Kinderwensspreekuur?
Wil je advies of wil je een afspraak maken voor het kinderwensspreekuur?

Je kunt je aanmelden via het inschrijfformulier


Voorafgaand aan het consult is het raadzaam om de gezondheidstest in te vullen op ZwangerWijzer voor een praktisch overzicht en als startpunt voor ons gesprek. Lees hier verder. 


Tarief

Een groot aantal zorgverzekeraars is inmiddels over gegaan tot het vergoeden van de kosten voor een kinderwens-consult. Als dit bij jouw zorgverzekeraar nog niet het geval is dan betaal je bij De Bakermat  een bijdrage van € 50,- voor het consult. De factuur die je hiervoor krijgt na afloop van het consult kun je indienen bij je zorgverzekeraar, wellicht krijg je het toch vergoed.