Meer over het hoormoonvrije spiraaltje

Hormoonvrij of koperspiraal

Een koperspiraaltje is hormoonvrije anticonceptie Het spiraaltje dat in de baarmoeder wordt ingebracht geeft geleidelijk een beetje koper af. Koper verlamt de zaadcellen die de baarmoeder binnenkomen en maakt ze inactief zodat er géén bevruchting kan plaatsvinden. Met een koperspiraaltje behoud je je eigen menstruatiecyclus. Eventuele bijwerkingen die je tijdens de eerste drie maanden na plaatsing kunt verwachten zijn onder meer: een langduriger en/of heviger menstruatie, buikkrampen en tussentijds bloedverlies. Hierna herstelt de natuurlijke cyclus zich. In enkele gevallen kan het bloedverlies blijvend iets toenemen. Raadpleeg de T-Safe website voor een overzicht van de bijwerkingen (T-Safe en Multi-Safe short).

 

Een koperspiraaltje werkt óók als morning-after spiraaltje als het geplaatst wordt binnen vijf dagen na onveilig vrijen. Het koperspiraaltje maakt het baarmoederslijmvlies ongeschikt voor de innesteling van een eventueel bevruchte eicel.

Het T-safe® koperspiraaltje is zeer betrouwbaar, hormoonvrij en geregistreerd voor een gebruikvan 10 jaar. Het Multi-safe-short® koperspiraaltje is ook zeer betrouwbaar, hormoonvrij en geregistreerd voor een gebruikvan 5 jaar. Dit spiraaltje is wat kleiner en daardoor geschikt als alternatief bij vrouwen met een kleinere baarmoeder. Uiteraard kan je de beide spiralen ook voor een korte periode laten plaatsen, bijvoorbeeld tussen twee zwangerschappen in.

 

Het T-Safe® spiraaltje kan je online bestellen. Het spiraaltje wordt kosteloos thuisbezorgd. Indien je aanvullend verzekerd bent en in aanmerking komt voor vergoeding door de verzekeraar dan dien je met een recept het T-Safe® spiraaltje af te halen bij de apotheek. Het T-Safe® spiraaltje kost € 69,-. Het recept kun je krijgen via de Bakermat.

 

Anticonceptieconsult (45 minuten)

€ 40,00

Plaatsing spiraaltje of poging

€ 61,11*

Spiraaltje verwijderen of poging

€ 61,11*

Kinderwensconsult

€ 56,39

* Deze prijzen zijn exclusief het spiraaltje