Meer over het hormoonstaafje

Het plaatsen is een korte handeling waarbij je alleen je bovenarm hoeft te ontbloten. Na een plaatselijke verdoving wordt het staafje net onder de huid van je bovenarm ingebracht met behulp van een soort naald. Het staafje zie je vervolgens niet meer.

Je kunt bij de Implanon® geen invloed uitoefenen op je menstruatie omdat je deze niet kunt overslaan, uitstellen of verschuiven. Bovendien kan het gebruik van een implantatiestaafje je menstruatie veranderen in regelmaat en in hoeveelheid (minder) of hij kan zelfs helemaal wegblijven.
Het hormoonstaafje kan je via de Bakermat bestellen. Het staafje wordt op de praktijk bezorgd en ligt klaar als je komt voor de plaatsing. De factuur betaal je via de apotheek die het hormoonstaafje levert en kun je indienen bij je zorgverzekeraar. Het Implanon® staafje kost € 129,60 (prijs 2023).

 

Kosten plaatsing

De kosten van het plaatsen van een hormoonstaafje worden inmiddels door veel zorgverzekeraars vergoed, maar nog niet door alle. Als dat bij jouw zorgverzekeraar niet het geval is dan ontvang je een factuur die je zelf moet betalen. Je kunt de factuur indienen bij jouw zorgverzekering om te kijken of je het bedrag vergoed krijgt. Heb je een zorgverzekeraar die de plaatsing wel vergoedt, dan wordt de rekening rechtstreeks bij jouw zorgverzekeraar gedeclareerd. De exacte vergoeding is afhankelijk van de polisvoorwaarden van jouw zorgverzekeraar.

 

Anticonceptieconsult (45 minuten)

€ 45,00

Plaatsing hormoonstaafje of poging

€ 73,35*

Hormoonstaafje verwijderen of poging

€ 73,35*

Kinderwensconsult

€ 67,68

* Deze prijzen zijn exclusief het hormoonstaafje.