Homeopathie: tarieven en vergoedingen

Tarieven en vergoedingen

Als je besluit te starten met homeopathie valt onder het consult:
– de analyse van je klacht (duur van het eerste consult)
– het verwerken van het consult waarbij ik je het middel voorschrijf
– het middel zelf (of meer dan één)
– evaluatie: het vervolgen van je reactie op het middel.

Kosten van homeopathische begeleiding:
– een intake-consult van anderhalf uur kost € 80,00*
– een volgend consult kost € 42,50*
– een kort consult € 42,50*
(*deze prijzen zijn inclusief 21% BTW en geldig tot 01-01-2025)

Vergoeding door de Zorgverzekeraar
Inmiddels vergoeden bijna alle zorgverzekeraars de homeopathische behandeling gedeeltelijk of geheel via de aanvullende verzekering, mits gegeven door een (verloskundig) homeopaat die bij de NVKH geregistreerd is.
Op deze site vind je een overzicht van alle vergoedingen.

Registratie en klachtenregeling

De Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten (NVKH).
De klassiek homeopaten (waaronder ook homeopathisch verloskundigen) die geregistreerd zijn bij de NVKH voldoen aan hoge kwaliteitseisen die worden gesteld aan opleiding, nascholing en waarneming. Karin is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Klassiek Homeopaten. Een klacht- en tuchtrechtprocedure (NVKH, Quasir klachtenafhandeling) die in samenwerking met de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) tot stand is gekomen, maakt deel uit van het NVKH kwaliteitsbeleid.

Ook heeft Karin een RBCZ-registratie. De beroepsbeoefenaar op hbo-niveau van de complementaire en alternatieve geneeswijzen kan zich registreren in een kwaliteitsregister, zodat de beroepsbeoefenaar de beschermde titel BCZ® registertherapeut mag voeren.

 

Als je klachten hebt over de homeopathisch verloskundige zorgverlening van De Bakermat is het fijn als je dit eerst bespreekt met je verloskundige. Misschien is er sprake van een misverstand en kan dat in een gesprek opgelost worden. Mocht je toch een klacht willen indienen? Lees er hier meer over.