Homeopathie: de ervaringen van gebruikers

Het zoontje van mama (en klassiek homeopaat) Linde wordt in het ziekenhuis geboren. Het mannetje had de navelstreng om zijn nek (op zich niet ongebruikelijk bij een geboorte) en hij heeft er schijnbaar last van: hij heeft een kreunende ademhaling. Een kinderarts wordt in consult geroepen en die stelt een ultimatum: als het kreunen niet over is over een half uurtje moet Noah worden opgenomen. In overleg met de ouders krijgt Noah een homeopathisch middel waardoor hij vrijwel direct heel rustig gaat ademhalen. De kinderarts komt weer kijken en gelukkig mag Noah gewoon mee naar huis.

 

Net zoals in haar eerste zwangerschap maakt Sabien ook in haar tweede zwangerschap gebruik van homeopathische middelen waardoor ze de zwangerschap heel goed doorkomt. Tien dagen na de uitgerekende datum bevalt ze heel mooi snel thuis in bad. Voor baby Evi is het allemaal wat te snel gegaan: ze heeft heel veel moeite om zonder de aanwezigheid van haar ouders in slaap te vallen. Mama en baby krijgen allebei middelen die hierbij aansluiten. Een blije Sabien schrijft: "Gister hebben we Evi de tweede korrel gegeven en ze heeft voor het eerst in haar bedje geslapen in plaats van in de draagdoek. En dat lukt met alle slaapjes!"

 

Cathelijne komt voor een eerste echo, maar helaas blijkt ze een miskraam te hebben. Er wordt besloten om een paar dagen af te wachten om te zien of de miskraam spontaan op gang komt. Dit blijkt niet zo te zijn. Met een tweetal homeopathische middelen die Cathelijne meekrijgt, komt de miskraam op gang en is het bloedverlies na een paar dagen gestopt.

Miranda is 34 weken zwanger en haar kindje ligt in stuit. Ze wil het liever niet uitwendig laten draaien, en komt voor een homeopathisch consult. Na een uitgebreide intake krijgt ze het (voor haar) juiste middel mee. Zoals verwacht draait de baby naar hoofdligging in de vierde nacht na inname van het middel.

Meike is 30 weken zwanger en heeft heel veel aandrang bij het plassen. Haar klachten worden veroorzaakt door een blaasontsteking. Onderzoek bij de huisarts bevestigt dit. Meike krijgt een antibioticakuur mee, maar wil liever eerst proberen wat homeopathie voor haar kan betekenen. Ze start met een passend middel waardoor de klachten direct afnemen. Na twee dagen laat ze haar urine weer controleren bij de huisarts: het is schoon!

Manon is aan het begin van haar zwangerschap zo misselijk dat ze niks meer kan. Ze heeft in haar leven al heel veel therapeuten gezien en wil nu best homeopathie proberen, maar..... erg veel vertrouwen heeft ze er niet in. Met behoorlijk wat scepsis start ze met een middel tegen misselijkheid en wat blijkt? De misselijkheid verdwijnt en ze gaat weer gewoon aan het werk!

Desirée heeft al in het begin van haar zwangerschap enorm veel last van maagzuur. Ze weet bijna niet meer wat ze kan eten of drinken en is een beetje ten einde raad. Ook slapen is een probleem, want dat gaat eigenlijk alleen nog maar als ze rechtop zit. Alle “gangbare oplossingen” heeft ze al geprobeerd, en ook de middelen van de apotheek werken niet. Als duidelijk is wat het homeopathische middel is dat Desirée voor dit probleem moet hebben, krijgt ze het mee. Amper een halve dag later meldt Desirée dat ze geen maagzuur meer heeft. En ze slaapt weer…!

De eerste keer dat Joëlle beviel werd ze ingeleid omdat ze 42 weken zwanger was. Ze heeft de bevalling als heel heftig ervaren en ziet er deze keer behoorlijk tegenop. Als ze hoort van de mogelijkheid om de bevalling homeopathisch op gang te helpen is ze geïnteresseerd. Vanaf week 38 wordt er gestart met een middel om de baarmoedermond te helpen “rijpen”. De voorbereiding lukt, maar voor de laatste 3 cm ontsluiting is er nog hulp nodig van de gynaecoloog met een infuus. Joëlle is nadien heel tevreden met zowel de homeopathische voorbereiding als de reguliere hulp tijdens de geboorte van haar dochtertje.
(N.B. Een goede homeopathische voorbereiding voor de bevalling begint eigenlijk al vroeg in de zwangerschap. Het is geen “trucje” dat je aan het eind nog even kunt toepassen.)

Saskia:
Door een heftige nabloeding bij de geboorte van onze eerste dochter, was het advies om de bevalling van ons tweede kindje in een medische setting te laten plaatsvinden. Ons gevoel sprak anders en we zochten naar mensen die ons hier in konden ondersteunen. De ontmoeting met Karin, haar oprechte aandacht en heldere vragen brachten verder inzicht in wat de bloeding veroorzaakt had bij de eerste bevalling. Ze sterkte m’n vertrouwen en reikte homeopathische ondersteuning aan die voelde als een goede match met wat er al in gang gezet was in mij. Ook na de sessie was Karin voelbaar op de achtergrond aanwezig en ik weet zeker dat zij als persoon de homeopathische ondersteuning verdubbelde. De bevalling van onze tweede dochter was een prachtige ervaring. In vertrouwen met mezelf, het proces. Luisterend, ook in de meeste intense momenten, naar wat er op kwam vanuit m’n Hart. En mijn lichaam wat krachtig en gezond reageerde. Ook het herstel was voorspoedig na de bevalling. Homeopathie + zou ik de ondersteuning van Karin willen noemen ?. Ik ben er dankbaar voor!

Liesbeth:
Ongeveer 4 weken na de geboorte van onze dochter kreeg ik 2 tot 3 keer per week een migraine aanval. Na 5 maanden stopte ik met de borstvoeding en vanaf dat moment bleef de migraine weg. Toen ik zwanger werd van onze zoon werd ik begeleid door Karin. Aangezien zij ook homeopathie gebruikt in de verloskunde heb ik haar gevraagd of zij iets voor me kon betekenen op het moment dat ik weer zoveel aanvallen zou krijgen na de bevalling. Ik wilde namelijk wel weer borstvoeding geven. Ook nu kreeg ik 4 weken na de bevalling een migraine aanval. Ik kon gelijk bij Karin terecht voor een consult. Uit mijn verhaal werd haar al snel duidelijk dat ik heel sterk reageer op hormonen. Ze heeft me middelen meegegeven. Deze gebruik ik dagelijks zolang ik borstvoeding geef. De migraine is sindsdien weggebleven! Wat ben ik blij, dat met zoiets onschuldigs als homeopathie, je je zoveel beter kunt voelen. De combinatie homeopathie en verloskunde is van grote meerwaarde.

Erika:
Ik kwam bij Karin terecht voor de behandeling van onder andere obstipatieklachten tijdens de zwangerschap van ons tweede kindje. Karin is een vakvrouw! Ze neemt alle tijd voor je, is een heel prettig persoon om je verhaal aan te vertellen en heeft alles in het werk gesteld om mij van mijn klachten af te helpen. Ik kijk met een warm en goed gevoel terug op de periode dat ik haar consulteerde. En vond het oprecht jammer dat ik na zes weken na mijn bevalling afscheid moest nemen. Ik raad iedereen aan om, met welke klacht je tijdens je zwangerschap ook kampt, een homeopatisch consult aan te vragen bij Karin!