Eén verloskundige?

Een solopraktijk: dus maar één verloskundige?
Als je dit leest denk je misschien: "een praktijk met maar één verloskundige, kan dat wel?”

Hierop is het antwoord volmondig “ja!”
Vanuit de wens om vrouwen en hun partner persoonlijke begeleiding te kunnen bieden heeft Karin ervoor gekozen om als “caseloader” aan het werk te gaan. Door de kleinschalige manier van zorg verlenen is er voldoende tijd en ruimte voor iedereen; goede begeleiding, flexibiliteit in de spreekuren en behoeften kunnen individueel worden afgestemd.
Het komt een enkele keer voor dat jullie afspraak op het spreekuur niet door kan gaan omdat er net op dat moment iemand bevalt, maar er is altijd ruimte om op korte termijn een nieuwe afspraak te maken.

Wat als er twee vrouwen tegelijk bevallen?
Zeg nooit “nooit”, maar de kans dat dit gebeurt is heel klein, omdat Karin per maand aan een beperkt aantal zwangeren zorg verleent. Als het dan toch gebeurt, is er ondersteuning van Sytske Kowald van Jouw Eigen Vroedvrouw in Doetinchem. Sowieso is er altijd wel één van de collega’s uit de regio die te hulp kan schieten. Dit is vaak maar van korte duur, want zo gauw de mogelijkheid er is, neemt Karin de begeleiding weer over.

Hoe zit het met vakanties?
Uiteraard is het voor Karin ook belangrijk om vrije dagen te hebben en er even tussenuit te gaan om weer op te kunnen laden. Als je je aanmeldt bij de Bakermat word je daarover uiteraard geïnformeerd.
De vakantie wordt afgestemd met Sytske Kowald van Jouw Eigen Vroedvrouw in Doetinchem. Sytske en Karin hebben een vergelijkbare praktijk, visie en werkwijze zodat de kwaliteit blijft zoals je die van de Bakermat gewend bent.

Soms is Karin afwezig in verband met een bijscholing of een cursus (want ook daar moet aan gewerkt worden!) maar ook dan is waarneming goed geregeld.

Wil je meer lezen over het "caseload" werken? Kijk dan op dit blog van Caseload Verloskunde