Homeopathie: het eerste consult

Een persoonlijke benadering

Het eerste homeopathische consult neemt gemiddeld zo’n anderhalf uur in beslag, want voor een succesvolle behandeling is veel informatie nodig. Alleen als de verloskundig homeopaat een goed beeld krijgt van jou, kan zij het juiste middel kiezen. Je wordt uitgenodigd om zo uitgebreid mogelijk te praten over jezelf, over je klachten, maar ook over van alles wat met jou te maken heeft, zoals je eet- en slaapgewoonten, hoe je reageert op emotionele zaken en over aandoeningen in de familie. Bij de behandeling van een baby (tot maximaal 6 weken na de geboorte) is het verloop van zwangerschap, bevalling en kraambed ook nog van groot belang.

Iedere vrouw en elk kind reageert op haar (zijn) eigen manier op een homeopathisch geneesmiddel. De een zal een snelle verbetering merken, terwijl bij de ander de verbetering geleidelijk zal verlopen. De verbetering is mede afhankelijk van de ernst van je klacht, de duur van de klacht en van je conditie.
Aan het gebruik van homeopathische middelen kleven géén nadelige bijwerkingen en ze zijn volstrekt veilig voor moeder èn kind (mits voorgeschreven door een geregistreerd -verloskundig- homeopaat).

In de natuurgeneeskunde / de homeopathie ziet men in ziekte en gezondheid een kosmisch proces waarin alles een ontwikkeling doormaakt en waarin alles met elkaar verbonden is. Op deze ontwikkelingsweg spelen ziekten en problemen een belangrijke rol. Zij hebben een functie, ze vertellen ons iets over processen die verkeerd dreigen te lopen op lichamelijk, geestelijk, emotioneel, seksueel, sociaal en spiritueel niveau. Niets gebeurt zomaar, alle gebeurtenissen hebben een bepaald effect en een bepaalde betekenis voor het leven van zowel het individu als de gemeenschap. Ieder mens zal hier op een bij hem of haar passende manier aan deelnemen.

Zijn we in staat om naar ons zelf te luisteren, dan zijn we ook in staat om te leren zelf met onze problemen en ziekten om te gaan en de weg naar harmonie in onszelf en de buitenwereld te vinden. Homeopathie kan een hulpmiddel zijn bij het herstellen van het innerlijk contact en het leren omgaan met ziekten en problemen. Zij kan jou terugvoeren naar een zelfgenezingsproces van waaruit gezondheid kan groeien.

Er is maar één manier om daadwerkelijk te genezen en dat is via de weg van de eigen levenskracht. Deze kracht is in ieder individu aanwezig. Het is het meest verfijnde, subtiele pad der genezing, dat op geen enkele andere wijze te evenaren valt. Door middel van homeopathie (en andere energetische / natuurlijke geneeswijzen) kan deze levenskracht weer worden geactiveerd waardoor zelfgenezing kan plaatsvinden.

 

Bij het eerste consult word je gevraagd een behandelovereenkomst te ondertekenen.