Meer over Karin Schreurs

Over eigenaresse Karin Schreurs:

In Winterswijk ben ik geboren en opgegroeid. Tijdens mijn opleiding tot verpleegkundige heb ik Bert ontmoet, de man met wie ik sindsdien mijn leven deel. Samen hebben we vier kinderen in de leeftijd van 27, 23, 22 en 19 jaar. Drie poezen horen ook bij het gezin.

In 2001 heb ik na een lange carrière in de gezondheidszorg -èn de komst van drie van onze vier kinderen- besloten om in Groningen verloskunde te gaan studeren. Kort na mijn afstuderen in 2005 ben ik naar Zutphen gekomen. Tot september 2016 heb ik als één van de verloskundigen in VCZ invulling gegeven aan mijn prachtige beroep. In die ruim elf jaar heb ik me als vroede vrouw kunnen ontwikkelen en mijn eigen visie op verloskundige zorg kunnen ontdekken. Voor mij is persoonlijk contact gedurende de hele periode van wens tot wieg belangrijk, en ik ervaar dat hetzelfde geldt voor veel vrouwen en hun partners.

 

Vanaf 01-09-2016 werk ik daarom als verloskundige vanuit mijn eigen praktijk. Met heel veel passie, geduld, humor en vertrouwen wil ik de verloskundige zorgverlening inhoud geven, met oog voor ieders wensen en grenzen. Naast verloskundige met al zijn “ins en outs” houd ik kinderwens-spreekuren en ben ik ook echoscopist. Bij de Bakermat kun je ook terecht voor anticonceptie. Met alle vragen over hormonale anticonceptie (minipil, combinatiepil, pleister, prikpil, ring, implanon), spiraaltjes (hormoonhoudend, koperhoudend) natuurlijke methoden of vragen over sterilisatie kun je terecht op het anticonceptiespreekuur. Ook het voorschrijven en plaatsen van diverse middelen is mogelijk.

 

Voor vrouwen die dat wensen combineer ik mijn verloskundige zorgverlening met homeopathische ondersteuning en ook invalshoeken vanuit de “Integrale Geneeskunde” kunnen daarbij aan bod komen. In 2015 ben ik gestart met deze twee-jarige opleiding. Tijdens deze studie heb ik nog veel meer kennis op kunnen doen over aanvullende geneeswijzen die bij zwangerschapswens, zwangerschap, bevalling en kraambed probleemloos kunnen worden toegepast in het belang van een goede gezondheid voor moeder en kind.

 

Alles doe ik vanuit mijn praktijkruimte aan de Hemmingstraat 13 in Zutphen, Leesten-oost. Er is altijd voldoende parkeergelegenheid op de parkeerplaats tegenover de praktijk, of op de parkeerhavens aan de nabij gelegen Canadasingel.

 

Dit beroep mogen uitoefenen waarbij je vrouwen en hun partners – en soms al andere kinderen - een stuk mag begeleiden op weg naar de komst van een kindje is fantastisch en blijft heel erg bijzonder. Het is elke keer weer boeiend om te mogen meemaken dat elke vrouw, elke partner en elk kind zo op haar/zijn heel eigen manier vorm geeft aan dit bijzondere proces in een mensenleven. Ik ben elke keer weer gelukkig als ik daaraan een stukje mag bijdragen. Het meest bijzonder en intiem daarbij is natuurlijk de geboorte van de baby en (soms) ook die van de ouders op datzelfde moment. Dat enorme vacuüm in de tijd met die overgang van net voor naar net na de geboorte is echt een enorm wonder! Dat realiseer ik me elke keer opnieuw.